Particuliere Thuiszorg Nederland Gezinszorg
Welzijnsdiensten via Particuliere Thuiszorg Nederland

Gezinszorg, tijdelijk extra hulp

Particuliere Thuiszorg Nederland gezinszorgGezinszorg is een begrip dat onze zuiderburen tegenwoordig beter kennen dan wij. In de vorige eeuw had Nederland ook gezinszorg (bekijk het archief eens van het Florence Nightingale Instituut), maar door fusies, reorganisaties, gewijzigde behoeften en bezuinigingen is dat stilaan veranderd. Maar dat betekent niet dat er hier in Nederland geen behoefte aan is.

Wat is gezinszorg?

Gezinszorg helpt u thuis met alle niet-medische zorgtaken. Het kan gaan om taken die u (tijdelijk) niet meer alleen aankan, zoals het ophalen van de kinderen van school (maar ook wassen en aankleden van de kinderen), het boodschappen doen, de maaltijden verzorgen, tillen en het huishouden.

Wat zij niet doet zijn de zware huishoudelijke taken die niet dagelijks of wekelijks nodig zijn. Zoals het ramen zemen, stoep schrobben, tuinonderhoud, zolder en kasten schoonmaken.

Bij gezinszorg worden deze taken door een verzorgende verricht.

Wanneer gezinszorg of gezinshulp?

Een paar voorbeelden waarbij u aan onze zorg zou kunnen denken:

  • U heeft een drukke baan en een gezin. U heeft alles perfect geregeld totdat u bijvoorbeeld ziek wordt. Wie haalt de kinderen van school? Of wie kookt? En wie maakt schoon?
  • Of uw partner is opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie. Hij komt straks thuis, maar u moet werken. Wie zorgt er nu voor hem?
  • Uw partner heeft haar been gebroken en u heeft tijdelijk hulp nodig om het gezin draaiende te kunnen houden.
  • Een gezinshulp na een bevalling: u bent net bevallen van een kind en kraamzorg alleen is niet voldoende of reeds afgelopen.
  • Een gezinshulp na een operatie: u heeft net een borstvergroting of een baarmoederverwijdering ondergaan en u mag 6 weken lang niet tillen.

Dit is maar een greep uit de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor advies in uw situatie.

Waarom gezinszorg?

Niet alleen jonge gezinnen zijn af en toe gebaat met een gezinshulp of gezinszorg. Ook bij gezinnen met oudere kinderen is het geruststellend dat er iemand bij problemen aanwezig is om alles draaiende te houden. Vaak hebben mensen een (groot) sociaal netwerk waar ze op kunnen terugvallen. Maar dat is in deze tijd waarin iedereen veel verplichtingen heeft niet meer zo vanzelfsprekend.

Regelmatig krijgen wij verzoeken voor gezinszorg. Omdat deze specifieke vorm van zorg nauwelijks wordt aangeboden in Nederland, hebben wij het een vaste plaats in ons zorgaanbod pakket gegeven.

Onze verzorgenden

Onze medewerkers zijn deskundig opgeleid en betrouwbaar. Ze zijn zelfstandige zorgverleners en daarom zeer betrokken bij hun werk. Dat doen ze met plezier én op maat.

Of de zorg nu overdag of ’s nachts gegeven moet worden, het kan via ons. De gezinszorg is er voor u vanaf minimaal 8 aaneengesloten uren.

Vaak kan de zorg al binnen 48 uur beginnen.

Kosten

Op weekdagen €40,- per uur. In het weekend € 50,- per uur en op feestdagen €60,- per uur.

Zorgverzekering

De zorgverzekering kan een gedeelte van de kosten vergoeden. Meestal is dit vanuit een aanvullend pakket. Informeer bij uw zorgverzekering naar de mogelijkheden.

Aftrek belastingen

In een aantal gevallen zijn de kosten van gezinshulp fiscaal aftrekbaar. Vooral als u de gezinshulp nodig heeft door ziekte of invaliditeit.

Wilt u precies weten of u de uitgaven voor extra gezinshulp mag aftrekken? Volg dan deze link naar het artikel op de website van de belastingdienst.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk advies gesprek om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

We zijn 24/7 bereikbaar en kunnen op (zeer) korte termijn reeds zorg aanbieden.

Meer informatie over onze particuliere thuiszorgdiensten?

Direct zorg aanvragen

Bel: 085-2011242
Of mail ons